Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin tai kirjaston hyväksymän henkilökortin.

Kortti on aina esitettävä lainattaessa!

Kuvatallenteiden lainauksessa kirjastot noudattavat ikärajoja, jotka on asettanut Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö. Kuvatallenteita ovat esimerkiksi pelit ja elokuvat. HUOMIO! Jos ikäraja ei täyty, aineistoa ei lainata kyseisen henkilön kortille, vaikka huoltaja on mukana ja antaa luvan. Aineisto on lainattava huoltajan kortille.


Laina-ajat Evijärven kirjastossa

4 viikkoa: kirjat, äänikirjat, lehdet, cd-levyt, kielikurssit, moniviestimet, cd-romit, lp-levyt
2 viikkoa: dvd- ja blu ray-levyt, lauta- ja konsolipelit

E-kirjat ja e-äänikirjat ova sähköistä aineistoa. Niiden laina-aika on 14 vrk tai 28 vrk.

Varatuimpien kirjojen laina-aika on 14 vrk, kunnes varausjono lyhenee.

Muissa Eepos-kirjastoissa voi olla jossakin aineistoissa kirjastokohtaisia laina-aikoja.

Lainauksen jälkeen asiakas saa halutessaan mukaansa kuitin, josta näkyvät kaikki lainatut teokset ja niiden eräpäivät. Kuitista näkyy myös mahdollisen velkasaldon suuruus.

Mikäli olet asiakastietoihin ilmoittanut sähköpostiosoitteen, saat valintasi mukaan 1-5 vrk ennen eräpäivää muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Jos et halua ennakkovaroitusta, ilmoita siitä kirjastoon.

Lainakuitissa ja Eepos-verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka et olisi saanut ennakkovaroitusta laina-ajan päättymisestä. Kirjastot eivät voi vaikuttaa häiriöihin tietoliikenneyhteyksissä. Siksi nämä häiriöt eivät vähennä mahdollisia maksuja.


Lainan palauttaminen

Voit palauttaa lainan maksutta mihin tahansa Eepos-kirjastoon. Poikkeuksia ovat kirjastojen erikoisaineistot, esimerkiksi urheiluvälineet. Ne täytyy palauttaa siihen kirjastoon, josta ne on lainattu. Halutessasi voit saada palautuksesta kuitin.

Kirjaston ollessa suljettu kirjoja voi palauttaa palautusluukun kautta. Alä palauta cd-levyjä, dvd- tai blu-ray-levyjä luukusta. Jos levy tai sen kotelo menee rikki, olet korvausvelvollinen. Jos palautat aineiston palautusluukun kautta, et saa palautuksesta kuittia. Henkilökunta kirjaa palautusluukkuun jätetyn aineiston palautuneeksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Palautusluukkuun jätetystä aineistosta voi siten kertyä myöhästymismaksuja, kunnes palautus on kirjattu. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi.

Lainan uusiminen

Lainattu aineisto on palautettava eräpäivään mennessä.
Voit uusia lainasi enintään 10 kertaa, mikäli teoksista ei ole varauksia.
Lainat voi uusia Eepos-verkkokirjastossa, kirjastossa henkilökunnalta, puhelimitse tai sähköpostitse.
Uusittaessa lainoja puhelimitse tai sähköpostitse, tarvitaan kirjastokortissa oleva viivakoodin numerosarja.

Pikalainoja ja e-kirjoja ei voi uusia.

Kun uusit lainoja verkkokirjastossa, tarkista aina, että uusi eräpäivä tallentuu lainaustietoihisi. Jos uusi eräpäivä ei tallennu, ota yhteys kirjastoon.

Myöhästymismaksut alkavat kertyä kaksi päivää lainaustiedoissa olevan eräpäivän jälkeen.


Lainausoikeus

Voit menettää lainausoikeuden seuraavista syistä:

- jos et ole palauttanut aineistoa, joka on myöhässä ja josta kirjasto on lähettänyt laskun

- jos maksuja on viisi euroa tai enemmän.

Saat lainausoikeuden takaisin:

- kun palautat myöhässä olevan aineiston

- ja kun maksat kaikki kertyneet maksut.

 

Aineiston varaaminen

Lainassa, hyllyssä ja hankinnassa olevaa aineistoa voi pääsääntöisesti varata. Varausta tehtäessä asiakas valitsee varauksen noutopaikan.

Eepos-kirjastoilla on useita, eri kirjastojen kokoelmista muodostuvia varauskokoelmia. Varauskokoelmalla on yhteinen varausjono.

Normaalivaraus kohdistuu yhden varauskokoelman aineistoon. Noutopaikaksi on valittava joku tähän varauskokoelmaan kuuluvista kirjastoista. Varauskokoelma johon normaalivaraus kohdistuu on oman kirjaston kokoelma ja YTY-kirjaston asiakkaita koskien myös YTY-kirjaston kokoelma. YTY-kirjastoja ovat: Alajärven kaupunginkirjasto (+ Lehtimäen toimipiste), Evijärven, Lappajärven, Perhon, Soinin, Vetelin ja Vimpelin kunnankirjastot. YTY-kirjastojen väliset lainat ja kuljetukset ovat edelleen ilmaisia!


Seutuvaraus kohdistuu toisen varauskokoelman aineistoon. Voit valita noutopaikaksi minkä tahansa Eepos-kirjaston. Muut Eepos -kirjastot ovat: Alavus, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lapua, Seinäjoki, Teuva, Ähtäri.  Varaamasi aineisto kuljetetaan valitsemaasi kirjastoon.
Yhden seutuvarauksen kuljetus maksaa kaksi euroa.

Voit varata aineistoa Eepos-verkkokirjaston kautta tai missä tahansa Eepos-kirjastossa. Varaaminen on ilmaista.

Jos jätät varauksen noutamatta tai perumatta ennen noutoajan päättymistä, se maksaa yhden euron.

Kun varaamasi aineisto on tullut kirjastoon, saat siitä ilmoituksen. Voit valita ilmoitustavaksi joko sähköpostin, tekstiviestin tai puhelinsoiton. Varatun e-kirjan ilmoituksen saat aina sähköpostitse. Muista Eepos -kirjastoista tilattu aineisto on  noudettavissa kirjastosta perjantaisin.

Pikalainoja ei voi varata.

Kaukolainaus

Tarvittaessa kirjastot tilaavat sinulle lainaksi aineistoa muualta Suomesta Eepos-kimpan ulkopuolelta tai ulkomailta.
Kaukolainaus on maksullista. 
Kotimaan kaukolaina maksaa 5 euroa, kaukolaina muista Pohjoismaista maksaa 10 euroa ja Pohjoismaiden ulkopuolelta 20 euroa.

Kaukolainapyynnön voi myöskin lähettää kirjaston sähköpostiin.

Kaukopalvelu muille kirjastoille: Evijärven kirjasto lähettää maksutta kaukolainoja muille Suomen kirjastoille.

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018