Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset

Evijärven kunta avustaa tiekuntia tienhoitokuluissa ja ikääntyviä kotona asuvia kuntalaisia talviaurauskuluissa. Avustusohje tästä.

Tiekuntien tienhoitoavustus

Avustuksen hakemisen edellytyksenä on, että:

 • tiekunta on perustettu,
 • tien tulee olla pysyvän asutuksen tie,
 • avustettavan tien vähimmäispituus 200 m.

Lomakkeen mukana on toimitettava:

 • tilinpäätös ja/tai kuitit maksetuista tienhoitomenoista 
 • muut mahdollisesti tarvittavat asiakirjat (esim. todistus tiekunnan perustamisesta).

Avustusta myönnetään hyväksyttävistä tienhoitokuluista (ei valtionavustukseen oikeuttavista perusparannusmenoista, joihin tulee hakea erikseen avustusta). Oman ja vastikkeetta tehdyn työn osuus ei kuulu avustettaviin kustannuksiin. Avustusprosentti määräytyy tieluokituksen mukaisesti ja se suhteutetaan kulloinkin kunnan talousarviossa ko. tarkoitukseen varattuun määrärahaan.

LOMAKE: TIENHOITOAVUSTUS

 

Aurausavustukset ikääntyville

Avustuksen saamisen edellytyksenä on, että:

 • asuinrakennus on hakijan omistuksessa ja ympärivuotisessa vakituisessa asuinkäytössä,
 • tie on yksityistie, jonka varrella ei ole muuta asutusta,
 • hakijan ikä vähintään 65 vuotta,
 • yksin asuvan bruttotuloraja enintään 800 €/kk,
 • pariskunnan bruttotuloraja enintään 1400 €/kk.

Lomakkeen lisäksi hakijan tulee toimittaa:

 • alkuperäiset maksutositteet aurauskuluista
 • todistus tuloista
 • muut mahdolliset tarvittavat asiakirjat.

Avustus voi olla enintään 50 % esitettyjen kuittien mukaisista kohtuullisista aurauskustannuksista. Oman ja vastikkeetta tehdyn työn osuus ei kuulu avustettaviin kustannuksiin. Avustusprosentti suhteutetaan kulloinkin kunnan talousarviossa ko. tarkoitukseen varattuun määrärahaan. 

LOMAKE: AURAUSAVUSTUS

 

Molempia avustusmuotoja haetaan kalenterivuosittain 1.3. mennessä. Kunta ilmoittaa asiasta paikallisessa sanomalehdessä ja internet sivuillaan. Hakuajan jälkeen tulleita hakemuksia ei oteta huomioon.

Lisätietoja: Tekninen toimisto, puh. 06-2412 3226 

 

 

Asuntojen korjaus- ja energia-avustukset

Kaikkien korjausavustusten käsittely on siirtynyt 2017 alkaen asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia vuonna 2017 myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. Kaikilla avustuksilla tulee olemaan jatkuva hakuaika.

Avustusta haetaan ARAsta, ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen. Avustettavia toimenpiteitä ei saa aloittaa ennen aloituspäätöstä tai ARAn antamaa aloituslupaa. Päätös avustuksen myöntämisestä on lähtökohtaisesti saatava ennen töiden töiden aloittamista.

ARAssa otetaan avustusten hakemista varten käyttöön verkkoasiointi, johon kirjaudutaan ARAn verkkosivuilta www.ara.fi. Tämän lisäksi avustuksia voi hakea edelleen paperihakemuksilla, joita voi tulostaa ARAn verkkosivuilta, pyytää korjausneuvonnan puhelinnumerosta 029 525 0818 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

ARAssa on korjausavustusten asiakaskyselyjä varten puhelin- ja sähköpostipalvelu. Palvelunumeroon ja korjausavustusten sähköpostiosoitteeseen tulleisiin kysymyksiin vastaa kulloinkin päivystysvuorossa oleva ARAn korjausavustuksia käsittelevä asiantuntija.

Palvelun yhteystiedot:

Puhelin: 029 525 0818
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Palveluajat: ti-to klo 9-15

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018