Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Vuosi etenee vauhdilla, menossa on jo vuoden 2017 toinen neljännes. Kevätaurinko alkaa lämmittää ja kuljetaan hyvää vauhtia kesää kohti!:)

Juhlavuosi vauhdissa

Evijärven kunnan 150-vuotisjuhlavuosi on saatu hyvää vauhtiin. Alkuvuodesta on ollut hienoja ja vauhdikkaita tapahtumia mm. lasten ja nuorten synttärikemut, Sillankorvahiihto, kunnan talon avoimet ovet ja juhlavaltuusto. Tapahtumia riittää vuoden jokaiselle kuukaudelle koko vuodeksi. Pääjuhlaa juhlitaan nuorisoseuralla 10.6.2017.

Juhlavuodeksi on teetetty kuntaan juhlamitali, kuntapipo ja kuntahunajaa. Mitalia on jaettu mm. Sillankorvahiihdossa sekä kunnan kehittämiskilpailuissa menestyneille. Pipo on ollut tyylikäs ja suosittu pään lämmike. Jos pipo kiinnostaa, niitä on vielä muutamia jäljellä myynnissä kunnantalolla.

Juhlavuonna on järjestetty kehittämiskilpailu kuntalaisille ja henkilöstölle, alkamassa on myös valokuvakilpailu. Evijärven Yrittäjien järjestämä Evijärvi-neito-kilpailu starttasi 1.4.2017. Kunta on kilpailussa mukana yhteistyökumppanina. Evijärvi-neito julkistetaan Evijärven markkinoilla 1.7.2017. Evijärvellä siis tapahtuu erityisen paljon kuluvana vuonna.

Tonttikampanja ja keskustaa kehitetään

Evijärven kunnan tonttikampanja on jälleen käynnissä. Tonttikampanja on yksi osa viime vuonna hyväksytyn kuntastrategian toimenpideohjelmaa, jolla strategiaa toteutetaan. Kampanjan tonttipäivä oli vaalisunnuntaina 9.4.2017 klo 12–16 Evijärven kunnantalolla. Evijärvi oli esillä tonttikampanja kärkenä Seinäjoella Pytinki-messuilla 31.3.–2.4.2017. Kunnan tontit ovat esillä myös Evijärven markkinoilla 1.7.2017.

Tänä vuonna tonttikampanjaa on laajennettu myös kylille. Kampanjalla pyritään aktivoiman rakentamista koko kunnassa. Kunnan tonteista kampanjaan on valittu seitsemän tonttia. Kampanjassa on tarjolla komeita pohjalaisia tontteja –hienossa ja hyväpohjaisessa metsämaisemassa. Tonttikampanja on käynnissä kesän yli 31.8.2017 saakka.

Kampanjassa tonteille saa merkittävän edun! Kampanja-aikana kunnalta jonkun näistä tonteista ostaville asuinkiinteistön rakentajille tarjotaan etuna ilmainen vesiliittymä (norm. 1.720 €+alv) sekä viemäriliittymä (norm. 1.800 €+alv). Muiden tonttien ostajille tarjotaan ilmainen vesiliittymä niin taajamassa kuin kylissäkin.

Kunnan viihtyisyyden kehittämiseksi toteutetaan meneillään olevassa Elinvoimainen Evijärvi-hankkeessa kilpailu arkkitehtiopiskelijoille. Kilpailussa ideoidaan Evijärven keskustan taajamakuvaltaan ja toiminnallisesti korkeatasoinen toteutuskelpoinen idea, jota lähdetään tulevina vuosina toteuttamaan.

Taloudessa ja väkiluvussa suotuisaa kehitystä

Kunnan talous on varsin hyvällä mallilla. Vuoden 2016 talousarvio toteutui yli puoli miljoonaa talousarvioon arvioitua paremmin. Evijärvi pääsi plussalle noin 60 tuhatta euroa. Kunnassa on tehty hyvää työtä, jonka seurauksena talous ja toiminta ovat sujuneet suotuisasti. Tänä vuonna on hyvä tavoite pystyä vähintään samaan niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin.

Kuntalaisten määrän osalta alkuvuosi on ollut tilastollisesti suotuisa Evijärvellä. Viimeisimmän julkaistun väestön ennakkotilaston (tammi-helmikuu) osalta kunnan väkiluku on tämän vuoden osalta kaksi henkilöä plussalla. Se on hyvä alku asukasluvun suunnan kääntämisessä viime vuosia suotuisammaksi ja siitä on hyvä jatkaa kuluvaa juhlavuotta!:)

Vaalit käyty!

Suomessa järjestettiin kunnallisvaalit sunnuntaina 9.4.2017. Vaaleissa valittiin Evijärven valtuutetut seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt ovat tärkeässä ja vastuullisessa roolissa rakentamassa kunnastamme parempaa paikkaa meille kaikille. Seuraavaksi neuvotellaan ja päätetään luottamushenkilöpaikkojen jaosta.

Evijärvi tarjoaa hyvät eväät elämään ja yrittämiseen. Tule ja ihastu Sinäkin Evijärveen ja sen luomiin monipuolisiin mahdollisuuksiin!

Toivotan kaikille hyvää ja aktiivista kevättä 2017!

Teemu Kejonen
kunnanjohtaja

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018