Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Nyt on kesä. Suomi herää eloon. Myös luonto puhkeaa kukkaan ja näyttää parhaat puolensa. Kuntalaisten lisäksi kesäasukkaat lisäävät väestöä merkittävästi. Koko kunta vilkaistuu!

Evijärvellä tapahtuu paljon, täällä on monenlaista toimintaa tänä vuonna. Kunta juhlii 150-vuotisjuhliaan. Juhlavuosi on saatu vauhdikkaasti käyntiin ja sitä juhlistetaan monin eri tavoin pitkin vuotta sekä neljällä teemallisella juhlaviikolla. Tapahtumia on suunnattu kaiken ikäisille. Parhaillaan on käynnissä valokuvakilpailu teemalla Elämää Evijärvellä. Pääjuhla on nuorisoseuralla lauantaina 10.6.2017.

Evijärveä rakennetaan tulevaisuussuuntautuneesti. Kunnan elinvoima ja hyvinvointistrategia- kuntastrategia 2025 valmisteltiin viime vuonna ja se hyväksyttiin valtuustossa kesäkuussa 2016. Strategia ohjaa kunnan toimintaa, kehittämistä ja päätöksentekoa.

Vision mukaisesti Evijärvi tarjoaa vireän, viihtyisän sekä turvallisen elinympäristön luonnon ja vesistöjen äärellä, hyvää elämää tukevat palvelut sekä aktiivisen ja yritteliään toimintaympäristön. Strategiset painopistealueet ovat talous, palvelut, elinkeinot ja elinvoima sekä asuminen ja hyvinvointi. Nämä painotukset antavat hyvän perustan tulevaisuudelle. Strategisia linjauksia ja tavoitteita toteutetaan toimenpideohjelman konkreettisin toimenpitein.

Evijärvellä viime vuodet ovat olleet toiminnan ja kehittämisen aikaa. Myös talouden osalta viime vuodet ovat olleet suotuisia. Kunta on tehnyt kolme ylijäämäistä tilinpäätöstä ja on hyvällä kehitysuralla. Omien toimien lisäksi menossa on useita kehittämishankkeita, joilla luodaan yhteistyössä Evijärvestä vetovoimaista ja viihtyisää sekä elinvoimaista ja hyvinvoivaa kuntaa. Tällä aktiivisen tekemisen ja tulevaisuuden rakentamisen teemalla on hyvä jatkaa.

Evijärvellä toteutetaan yhtenä strategian toimena tonttikampanjaa. Tarjolla on komeita pohjalaisia tontteja hyväpohjaisessa metsämaisemassa. Kampanjatontin ostaville rakentajille tarjotaan merkittävänä etuna ilmaiset vesi- ja viemäriliittymät, joiden normaalihinta on yhteensä yli 3.500 euroa + alv. Muiden tonttien ostajat taajamassa tai kylillä saavat ilmaisen vesiliittymän. Evijärvi tarjoaa hienot puitteet asumiseen ja olemiseen. Evijärvelle on hyvä rakentaa. Täältä löytyy hyvät peruspalvelut sekä viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö. Kunta ja tonttikampanja ovat esillä Evijärven markkinoilla 1.7.2017. Tonttikampanja on käynnissä 31.8.2017 saakka.

Haastan evijärveläiset ja vapaa-ajanasukkaat mukaan kunnan kehittämiseen. Tervetuloa keskustelemaan markkinoilla tai kesäasukastapahtuman 9.6.2017 jälkeen siitä, miten voimme yhdessä kehittää ja uudistaa Evijärveä!

Evijärvi on upea kesäpaikka ja täällä tapahtuu kesällä paljon. Hyvänä tietolähteenä toimivat kunnan kotisivut www.evijarvi.fi sekä facebook.

Tervetuloa vierailemaan Evijärvellä myös lähikunnista ja kauempaakin!

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää, tavataan tapahtumissa!

Teemu Kejonen,
kunnanjohtaja

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018