Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen johtoryhmä päätti valita 22.6.2016 järjestetyssä kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelujohtajaksi maakuntajohtaja Asko Peltolan Etelä-Pohjanmaan liitosta. Tehtävää haki määräaikaan mennessä viisi henkilöä.
Valmistelujohtaja aloittaa tehtävässään 1.8.2017. Hän johtaa sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua ja toimii vastuuvalmistelijoiden työnjohdollisena esimiehenä. Valmistelujohtajan ehdotetaan jatkavan uuden Etelä-Pohjanmaan va. maakuntajohtajana varsinaisen maakuntajohtajan valintaan asti.

Yhteistyö valmistelun kivijalkana

Vaikka väliaikaishallinnon vaiheeseen siirryttäessä tullaan uudistusta valmistelleiden työryhmien rakennetta keventämään, näkee Peltola, että hyvä yhteistyö on jatkossakin avainasemassa.
- Valmistelua on jatkettava laajassa yhteistyössä, kuten tähänkin asti. Maakunnassa on paljon erinomaista asiantuntemusta, joka on valjastettava täysimääräisesti mukaan valmistelutyöhön, Peltola sanoo.
Uusi valmistelujohtaja korostaa myös muutoksessa mukana olevien organisaatioiden henkilöstön osallistamisen tärkeyttä. Uudistus koskee lähes 10 000 henkilöä Etelä-Pohjanmaalla, ja Peltolan mukaan on tärkeää pitää henkilöstö tiiviisti mukana valmistelussa. Hän näkee tärkeänä myös kuntien roolin.
- On oleellista ylläpitää hyvät yhteistyösuhteet kuntiin sekä jatkovalmistelun aikana että uudessa maakunnassa.

Uudistusta tehdään asukkaille

Uudistuksen valmistelun aikataulu on tiukka, mutta yhdeksi tärkeäksi virstanpylvääksi Peltola linjaa tulevat maakuntavaalit. Päämääränä on jatkaa valmistelua niin, että vaaleilla valittavat päättäjät voivat ensi vuoden alussa lähteä tositoimiin rakentamaan uutta Etelä-Pohjanmaata, joka aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.
Peltola muistuttaa, että koko uudistuksen keskiössä ovat kuitenkin loppujen lopuksi maakunnan asukkaat.
– On rakennettava yhteistyössä uutta Etelä-Pohjanmaata, jossa maakunnan asukkaille pystytään tarjoamaan palvelut ja mahdollisuudet hyvään elämään myös jatkossa, summaa Peltola.

Lisätietoja: SOTEMAKU-johtoryhmän puheenjohtaja Esko Lehtimäki, puh. 040 550 6141; Asko Peltola, puh. 0400 590 123.

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018