Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Vuosi 2018 on saatu jo hyvää vauhtiin. Viime vuosi Evijärvellä oli hieno, juhlava ja vauhdikas 150-juhlavuosi. Juhlavuoden jälkeen on hyvä jatkaa alkaneeseen vuoteen. Monenlaista aktiivista toimintaa on luvassa tällekin vuodelle.

Evijärvellä on vahva usko tulevaisuuteen ja kuntaa rakennetaan aktiivisesti omin teoin tulevaisuussuuntautuneesti. Hyvinvoiva ja elinvoimainen Evijärvi- kuntastrategia 2025 hyväksyttiin valtuustossa kesäkuussa 2016. Strategia ohjaa kunnan toimintaa, kehittämistä ja päätöksentekoa kohti itseään suuremman kunnan menestyksekästä tulevaisuutta.

Visionsa mukaisesti Evijärvi tarjoaa vireän, viihtyisän sekä turvallisen elinympäristön luonnon ja vesistöjen äärellä, hyvää elämää tukevat palvelut sekä aktiivisen ja yritteliään toimintaympäristön. Strategiassa meillä on havaittu olevan paljon vahvuuksia ja mahdollisuuksia, joille rakentaa tulevaisuutta. Kunta voi edelleen vahvistaa olevia vahvuuksia sekä hyödyntää havaitut mahdollisuudet. Omilla toimilla voi myös poistaa heikkouksia sekä torjua uhkia. Strategiset painopistealueet ovat I. talous, II. palvelut, III. elinkeinot ja elinvoima sekä IV. asuminen ja hyvinvointi. Nämä painotukset antavat hyvän perustan suotuisalle tulevaisuudelle.

Evijärvellä eletään aktiivisen toiminnan ja kehittämisen aikaa. Liikkeellä monia toimia, joilla kunnan suotuisaa, elinvoimaista ja hyvinvoivaa tulevaisuutta rakennetaan. Evijärvellä kehitys kehittyy. Omien toimien lisäksi menossa on useita kehittämishankkeita, joilla Evijärvestä luodaan yhteistyössä vetovoimaista ja viihtyisää sekä elinvoimaista ja hyvinvoivaa kuntaa. Tällä aktiivisen tekemisen ja tulevaisuuden rakentamisen tiellä on hyvä jatkaa.

Strategiaa toteutetaan toimenpideohjelmilla (TPO), joista ensimmäinen ohjelma kattoi loppuvuoden 2016 ja vuoden 2017. Toimenpideohjelma toteutui hyvin. Monia toimenpiteitä saatiin maaliin ja monet toimenpiteet tai niiden jatkotoimet jatkuvat parhaillaan vuosille 2018–2019 valmisteltavassa toimenpideohjelmassa. Jos toimenpiteisiin liittyen tulee ideoita tai ajatuksia, niin niitä voi viestittää kuntaan kehittäjäkoordinaattorille tai allekirjoittaneelle.

Viime vuonna päätettiin Evijärvelle perustaa juhlavuoden kunniaksi kylien kehittämisraha. Kylien kehittämisraha on yksi keskeinen toimenpide kuntastrategian toteutuksessa ja sen tavoitteena on aktivoida kaikkia kyliä ja koko kuntaa. Kylät ja toimijat voivat itse arvioida omia kehittämistarpeitaan ja siltä pohjalta hakea rahaa kehittämiseen kunnasta. Pieniin hankkeisiin voi saada jopa 100 % tuen. Kehittämisrahan haku on auki maaliskuun loppuun asti. Kunnanhallitus päättää lopullisista tuen saajista ja tukisummista. Tarkempaa tietoa kehittämisrahasta löytyy kunnan www-sivuilta osoitteesta evijarvi.fi/kuntainfo/kylien-kehittamisraha.

Evijärvellä menee toiminnallisesti ja taloudellisesti varsin hyvin. Suotuisat talouden vireet tukevat kehittämistä. Vuosi 2017 meni huomattavasti talousarviota paremmin ja tuloksesta näyttäisi muodostuvan joitakin satoja tuhansia euroja ylijäämäinen. Kunta on nettovelaton: omaisuutta on enemmän kuin velkaa ja kunnan sijoitukset tuottavat euroja kunnan kassaan.

Hyvistä talouden vireistä huolimatta on tilannekuva oltava koko ajan selvillä ja tehtävä sen ja kunnan kokonaisedun mukaisia päätöksiä. Luottamushenkilöt ovat merkittävässä ja vastuullisessa asemassa siinä miten Evijärveä rakennetaan kohti tulevaisuutta. Vuoden 2018 talousarviossa muistetaan tiiviin talouden pidon lisäksi vahvasti myös kunnan kehittäminen ja tulevaisuus. Kuntastrategian mukaisesti rakennetaan aktiivisesti suotuisaa tulevaisuutta ja hyvinvoivaa sekä elinvoimaista Evijärveä. Kun tiivis taloudenpito ja kunnan kehittäminen muistetaan jatkossakin, Evijärvellä on kaikki edellytykset pärjätä myös tulevaisuudessa.

Evijärvi tarjoaa hyvän ympäristön moneen. Tule ja innostu sinäkin Evijärvestä!:)

Menestyksekästä ja suotuisaa alkanutta vuotta 2018 kaikille!

Teemu Kejonen
kunnanjohtaja

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018