Itseään suurempi kunta

Evijärven Kunta

Evijärveläiset järjestöt ja yhteisöt ehdottivat palkitusti Evijärven kunnan kehittämiskilpailussa tempausta ”Ympäristö yhdessä siistiksi”. Koululaiset ja monet eri tahot ovat tähän astikin kantaneet kortensa kekoon piha- ja tienvarsien kevätsiivouksissa, mutta nyt Suomen ja Evijärven juhlavuonna haluamme Suomi100 - teeman mukaisesti toteuttaa yhdessä kevätsiivouksen.
Tempaus toteutetaan 5.-6.5.2017 ja toiveena on koota eri ikäiset evijärveläiset puuhaamaan ja putsaamaan Evijärveä siistiksi ja viihtyisäksi. Tavoitteena on saada tapahtumasta lämminhenkinen tempaus, jossa on eri-ikäisten ihmisten tekemisen meninkiä.

Viikonlopun tempauksessa yhdistyvät siis Destian keväiset tienvarsisiivoukset sekä yhteisöjen ja yksittäisten reippaiden kuntalaisten tekemät ympäristöteot.

Tempauksen aloittavat perjantaina koululaiset Särkikylässä ja kirkonkylällä siivoamalla koulujen ulkoalueet ja lähiympäristöä. Koululaisten siivouspäivän ohjelmaan kuuluu myös tietoiskut Jami Green Care ja Ekorosk Oy:n toimesta, mahdollisesti myös pientä yllätysohjelmaa.

Lauantaina kaikki pääsevät siivoamaan! Aloituspamaus on klo 10.00 kunnantalon pihassa ja Vasikka-aholla Sopulan pihassa. Tarjolla on makkaraa, mehua, jätesäkkejä ja siivoushanskoja. Säkkejä ja hanskoja jaetaan klo 10 – 12, mutta siivota voi tietenkin vaikka koko päivän omassa lähiympäristössään. Toivomme, että myös yritykset lähtevät tempaukseen mukaan siistimällä pihojaan ja porraspieliään. Keskustassa roskasäkit kerätään pois jo lauantain aikana.

Tienvarsia siivotessa ja keskustan piha-alueilla poliisi suosittaa käyttämään huomioliivejä.

Evijärveläiset mukaan lupautuneet yhteisöt toimivat apuna keskustassa ja vastaavat osittain valmiiksi jaettujen siivousalueiden säkeistä. Talkookahvia on luvassa ahkeroiville siivoajille. Kunnantalolla on 4H yhdistyksen toimesta järjestetty lapsiparkki klo 10-13.

Kylien osalta siivousta koordinoi Aisaparin Kylille –hanke. Säkit kerätään Destian huoltamien teiden varsilta Destian toimesta viikolla 19.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Evijärven 4H yhdistys, MLL Evijärvi, Eläkeliitto Evijärven yhdistys, Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys, Evipartio, Helluntaiseurakunta, Aisaparin Kylille - hanke, Ekorosk Oy, Jami Green Care –hanke, S-market Evijärvi, Destia, Elinvoimainen Evijärvi – hanke ja Evijärven kunta. Siivouskäsineet on lahjoittanut Ejendals Suomi Oy.

Siivouspäivän kalatunnuksen on taiteillut Vilma Saarinen.

Lisätiedot:
Hanna Honkaniemi, Evijärven 4H yhdistys p. 040 541 3873
Sanna Syrjälä, Evijärven kunta p. 040 769 9659
Katriina Kojola, Aisapari Kylille –hanke p.
040 733 0978

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää

Klikkaa karttaa aktivoidaksesi sen

WebGarden Oy - Laadukkaat kotisivut, mainostoimisto

© Evijärven kunta 2018