Evijärvi - Itseään suurempi kunta Evijärvi - Itseään suurempi kunta
Yhteystiedot

Evijärven kunta
Viskarinaukio 3
62500 Evijärvi

044 769 9248
evijarven.kunta@evijarvi.fi

Laskutusosoitteet muuttuvat 21.10.2023

Verkkolaskut

Verkkolaskuosoite 003701778041 
Välittäjätunnus 003703575029
Operaattori CGI

Paperilaskut
Evijärven kunta
C/O Järvinet Oy
PL 29
62901 Alajärvi

 
» Henkilöstö

Ota kantaa päätöksentekoon!  •  Lataa Evijärvi app App Store & Google Play

Evijärven Kunta - 150 vuotta

Syksy on edennyt jo vuoden 2017 viimeiselle neljännekselle.

Evijärven kunta juhlii 150-vuotisjuhliaan. Monta hienoa tapahtumaa on jo koettu yhdessä. Loppuvuodelle on vielä monia mahdollisuuksia osallistua kunnan juhlavuoteen.

Syyskuun alussa Evijärvellä järjestettiin korkeatasoinen tulevaisuusseminaari. Se oli keskeinen osa kunnan juhlavuotta ja myös virallinen Suomi100-tapahtuma. Seminaarissa pohdittiin Suomen, maakunnan ja pienten kuntien tulevaisuuden menestyksen eväitä ja elinvoimaa. Oli hienoa että saimme toteutettua Evijärvelle hienon ja mielenkiintoisen seminaarin, josta voi mahdollisesti tulla myös perinne tulevina vuosina. Seminaari osaltaan kuvaa vahvasti Evijärven uskoa kunnan omaan tulevaisuuteen.

Tulevaisuus rakennetaan omin teoin. Evijärveä rakennetaan tulevaisuussuuntautuneesti. Kunnassa on vahva usko tulevaisuuteen. Kunnan elinvoima ja hyvinvointistrategia- kuntastrategia 2025 hyväksyttiin valtuustossa kesäkuussa 2016. Strategia ohjaa kunnan toimintaa, kehittämistä ja päätöksentekoa kohti menestyksekästä tulevaisuutta.

Vision mukaisesti Evijärvi tarjoaa vireän, viihtyisän sekä turvallisen elinympäristön luonnon ja vesistöjen äärellä, hyvää elämää tukevat palvelut sekä aktiivisen ja yritteliään toimintaympäristön. Strategiset painopistealueet ovat talous, palvelut, elinkeinot ja elinvoima sekä asuminen ja hyvinvointi. Nämä painotukset antavat hyvän perustan tulevaisuudelle. Strategiaa toteutetaan toimenpideohjelmassa määritellyin konkreettisin toimenpitein.

Evijärvellä viime vuodet ovat olleet aktiivisen toiminnan ja kehittämisen aikaa. Myös talous on ollut viime vuodet hyvällä kehitysuralla. Omien toimien lisäksi menossa on useita kehittämishankkeita, joilla luodaan yhteistyössä Evijärvestä vetovoimaista ja viihtyisää sekä elinvoimaista ja hyvinvoivaa kuntaa. Tällä aktiivisen tekemisen ja tulevaisuuden rakentamisen tiellä on hyvä jatkaa.

Syksyn aikana valmistellaan tulevan vuoden talousarvio. Strategia antaa hyvät linjaukset talousarviovalmisteluun ja viimeisimmät kunnan talouden osalta suotuisaa ja toiminnan osalta nousujohteista vuotta antavat hyvää suuntaa myös tulevalle. Kun tiivis taloudenpito muistetaan jatkossakin, Evijärvellä on kaikki edellytykset pärjätä myös tulevaisuudessa.

Kuntastrategiassa on havaittu Evijärvellä olevan paljon vahvuuksia ja mahdollisuuksia, joille tulevaisuutta voi rakentaa. Kunta voi kehittää ja vahvistaa olevia vahvuuksia sekä hyödyntää havaitut mahdollisuudet. Omilla toimilla voi myös parantaa tai poistaa heikkouksia sekä torjua uhkia. Uudet luottamushenkilöt ovat merkittävässä ja vastuullisessa asemassa siinä miten Evijärvi kykenee yhdessä viemään kuntaa kohti tulevaisuutta.

Yhtenä meneillään olevana toimenpiteenä Evijärvelle puuhataan yhteismetsää. Kunta on sitoutunut laittamaan yhteismetsään 150 hehtaaria, jos muita liittyjiä tulee riittävästi. Liittyjiä on ilmaantunut hyvin ja yhteismetsän perustaminen näyttää lupaavalta. Vielä ehtii mukaan lisääkin liittyjiä. Jos yhteismetsän osakkuus kiinnostaa niin ole yhteydessä kuntaan piakkoin!

Tule ja innostu Sinäkin Evijärvestä ja sen monipuolisista mahdollisuuksista!

Raikkaita ja kuulakkaita syyspäiviä kaikille toivottaa


Teemu Kejonen
kunnanjohtaja

Ps. Juhlavuoteen liittyen edelleen on käynnissä valokuvakilpailu teemalla Elämää Evijärvellä. Siihen ehtii vielä hyvin mukaan. Se on auki 30.11.17 asti.

Opintie esikoulusta lukioon

Evijärvellä voi käydä koko opintien esikoulusta lukioon. Evijärveltä on hyvä ponnistaa tulevaisuuteen. Toiminta-ajatus on: Tänään teemme yhdessä työtä huomista varten eilisestä ponnistaen. Lue lisää

Hyvä paikka yrittää

Pohjalainen yrittäjyys elää vahvana Evijärvellä. Kunnassa on monipuolinen ja vireä yritystoiminta. Yritteliäs asenne heijastuu myös kunnan toiminnassa ja kehittämisessä. Lue lisää

Evijärven Kunta kunnanjohtajan terveyhdys

Tekemistä ympäri vuoden

Evijärveltä löydät tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Evijärvi on mahtava kesäkunta järviluonnon syleilyssä, jossa riittää aktiviteetteja ja toimintaa ympäri vuoden. Kurkkaa tapahtumakalenteria!

Asumisen mukavuutta Evijärvellä

Evijärveltä löydät viihtyisiä ja kodikkaita tontteja vakituiseen asumiseen ja vapaa-aikaan. Vesistöt ja rantamaisema luovat kunnasta kaiken ikäisille viihtyisän asuinpaikan ja vierailukohteen. Lue lisää

Kirjastopalvelut

Evijärvellä on tasokas kunnankirjasto, josta löydät lukemista joka lähtöön. Kirjastosta saat uutuuskirjat ja klassikot tietokirjallisuutta unohtamatta. Tule lainaamaan! Lue lisää